Saturday, September 1, 2007

tuppisuiden seurakunta


Mikä on, mikseivät immeiset, jotka täällä käyvät jätä mitään merkkiä itsestään? Sama tauti vaivannee blogeja ympäri blogistaniaa. (Huomeetteko, toiveajattelen, että en olisi ainoa yksinpuhuja.)

Syitä lienee useita. Ainakin itselläni tekosyyt ovat usein seuraavanlaisia:

1) Mukamas kiire, piipahdan vain...
2) Enhän minä nyt tuonne tuntemattomaan... Mitä siellä edes ajateltaisiin, jos...
3) Mitäs tuohon enää sanomaan? Höh.
4) EVVK - mitä hemmettiä täällä edes teen?
Peekele, käykää nyt edes sanomassa, että vaikene nainen!

5 kommenttia / comments:

Iines J said...

Suomalainen perusominaisuus tämä hiljaisuus. Tai ehkä sun blogissasi katsojat hiljenevät kunnioituksesta hienoja kuviasi kohtaan (tämä ei ole vitsi vaan ihan totisella naamalla sanottu!). Yritän kuitenkin kommentoida useammin, on ollut kovasti kiireitä viime aikoina.

Ari said...

Täällä ollaan käyty:)

Ari said...

Me Turkulaiset käymme täällä minuutin välein:)

Mari said...

Iines: älähän ny... Ainakaan vaikene. Sama koskee edelleen muitakin ;-)

Ari: kuten myös.

Juha Ylitalo said...

Suomalaiset eivät kovin herkästi provosoidu kommentoimaan tekstejä. Voi myös olla että suomalaisten osalta blogikulttuuri hakee kommenttien kautta tapahtuvan keskustelun osalta vielä toimivaa mallia.

Nykymallissa blogit mielletään varmaankin hankalaksi tavaksi käydä keskustelua, koska todella harva blogi tukee sellaista optiota, että lähetä minulle sähköpostia, tms. viesti, jos joku kommentoi tätä artikkelia minun jälkeeni. Tämän "paluukanava" puuttuessa, blogien kommentit tulee monesti kirjoitettua sillä fiiliksellä, että "minä nyt kirjoitan tämän, mutta en varmaan tule koskaan tarkistaneeksi, että onko se herättänyt enemmänkin keskustelua".

Jos keskustelua kuitenkin haluaisi aktiivisesti seurata, niin ainoa järkevä mahdollisuus jatkokeskustelun seuraamiseksi olisi tilata blogin kaikkien artikkelien kommentit sisältävä RSS/Atom feed ja koittaa sieltä silmäillä, että mitä ihmiset kommentoivat. Tämänkin vaihtoehdon kohdalla ongelmana on, että kaikissa blogeissa tätä feediä ei pysty tilaamaan tai se on tehtyä jostain syystä äärimmäisen vaikeaksi.