Tuesday, July 7, 2009

viikon kuva / photo of week 27 / 09

Tirppainnostukseni lienee pysyvämpää sorttia.

Viime viikonloppuna näimme ensimmäistä kertaa Pitkässä Viirissä käärmeen. Onneksi ranta-sellaisen. En itsekään sitä uskoisi, jos en olisi nähnyt vilausta. Olisin päässyt sitä kuvaamaankin, jos olisin jättänyt väliin naisellisen kiljahdukseni. Seuraavana päivänä se vielä näyttäytyi muille, mutta minä en sitä enää toista kertaa nähnyt.My bird enthusiasm seems to be more constant.

4 kommenttia / comments:

Pena said...

Tämä menee nyt vähän ohi artikkelisi aiheesta, mutta sinulla on joskus ollut myös laivakuvia blogillasi. Voit olla tästä tietoinenkin, löysin nimittäin kätevän sivuston laivojen bongaukseen. Marine.Traffic.com

Seuraava pitkä linkki näyttää, että Hietasen satamassa on muunmuassa norjalainen Vinni alus.

http://www.marinetraffic.com/ais/default.aspx?mmsi=259880000&centerx=26.94961&centery=60.48236&zoom=10&type_color=7

Tämä on hyvä juttu, kun satamaan tulevia laivoja haluaa kuvata laivan ollessa liikkeellä.

Itse teen niin, että katson ensin Turun sataman laivalistasta saapuvat alukset. Laivalista ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa saapumisaikojen suhteen ja silloin onkin hyvä katsoa etukäteen Marine Traffic sivustolta ennen kuvailemaan lähtöä, että missäpäin se ko. alus on ja sen mukaan sitten lähtee itse kuvailupaikalle. Joskus olen odotellut Ruissalossa parikin tuntia laivan saapumista ja kiroillut sataman laivalistaa. Muutamat alukset sulkevat paikantamislähettimen satamassa ollessaan ja on joitain paikkoja, missä tämä paikantaminen ei toimi aina, esim. Pietari, Riga ja vastaavat paikat.

Oho, tulikin piktä tarina. :)

KooTee said...

Käärmeitä olen minäkin nähnyt, mutta silloin ei ole ollut kameraa mukana. Siitä päätellen ne eivät tykkää olla mallina.

Kyllä sinusta hyvä tirppakuvaaja kehittyy tätä vauhtia. Hauskaa, että kuvaat niitä omalla tyylilläsi.

Mari said...

Pena: kiva, että piipahdit kirjoittamassa pitkän tarinasi. Täytyy käydä tutkimassa tuo sivusto. Laivabongaukseni perustuu pitkälti siihen, että suosikkisaaremme sijaitsee aika lähellä vilkasta Kotkaan ja Haminaan suuntaavaa väylää. Samoin saaresta näkyy pitkällä putkella melko hyvin Pietarin laivaväylän laivat. Niitä tulee siinä muun muassa kuvattua. Tänä kesänä olen tosin ollut vähän laiska, en ole tainut ladata blogiin saakka yhtään otosta. Täytyykin tässä ryhdistäytyä. Kiitos muistutuksesta :-D

KooTee: mitenkäs muuten kuin omalla tyylillä? Nimimerkki f4.

Pena said...

Tulevaa Tall Ships' Races purjehdusta ajatellen tämä MarineTraffic on myös hyvä juttu. Niissä purjelaivoissa on myös lahettimet. Niitä on tänään useampi ollut Suomenlahdella menossa Pietariin.