Monday, November 29, 2010

Talvi tuli, osa 2 / It´s winter, part II

Rönkkäkin juuttui jäihin. Moottorisahalla, miesvoimin ja hinaten se sieltä irtosi. Nyt nököttää pihalla kärrin päällä odottaen vielä jostain löytyvää sulaa.Rönkkä trapped in ice too. It took a chainsaw, "man- and boatpower" to take it off.

9 kommenttia / comments:

Ari said...

Ensijäät yllättivät :)

Naquillity said...

the bottom left picture is my favorite. glad they were able to finally take off the boat. i'm sure that was a cold day's work though. hope all is well. have a great day~

Wiltteri said...

Ei ehkä lähde ekalla starttiyrityksellä käyntiin ja jos lähtee niin kylmää on kyyti! Suosittelen kommandopipoa kasvojen suojaksi ettei kylmä aiheuta ikävyyksiä...

Louvregirl said...

ooooh. That looks icy cold! Great shots! Thank you for sharing!
lg

Mari said...

Ari: niinpä :-D

Naquillity: it was cold but the ice was not too thick.

Wiltteri: kotipihalla suoritettiin loppusulatus ja kyllä, kone kävi jo siinä peräkärryssä. Nyt odottaa vielä, josko jostain pääsisi merelle. Kylmää tulee kyyti olemaan, mutta onko sillä niin väliä - se on pukeutumiskysymys :-D Pitkälti.

raija said...

Joskus se talvi pääsee todenteolla yllättämään.

Lasse said...

Taisi talvi yllättää niin veneilijät kuin dieselautoilijatkin. :)

Pekka Aalto said...

Mullakin on ystäviä, jotka haluaa pitää venettä aina siihen viimeiseen hetkeen asti vedessä. Joku omituinen vimma siinä on kyseessä. Siinä olet oikeassa, että tarkeneminen on pukeutumiskysymys. Ja kyllä ne vielä sulaa nämä jäät ennen joulua. Hyviä jatkoja.

Mari said...

Raija ja Lasse: niinhän sitä aina sanotaan... Kyllä meillä kyse on ihan reilusti veneilyn venyttämisestä tietoisesti. Ei talven vielä pitänyt tulla... Viime vuonnakin veneiltiin vielä joulukuussa.

Ihan rehellisesti sanottuna (minusta) veneilyn hienoimpia hetkiä on, kun on pari astetta pakkasta, tyyntä ja saarinuotiolla istuessa alkaa hiljaa sataa pakkaslunta.

Toiselle sijalle pääsee kevät, kun pääsee merelle jäidenlähdön aikaan.

Pekka: yllä perustelua omituisuudelle ja myöskin lienette kuulleet lausahduksen "kun ne joulukalat ovat vielä vedessä" :-D Näin on.