Friday, August 5, 2011

Majakka ja perävaunu: "Bling-bling"Tällä kertaa kuva-aiheemme tuli Teiltä, blogituttavamme. Se oli karmaisevan hankala: "Tuulipuvun tuolla puolen."

Krisun ajatuksia tuulipuvun tuolta puolen:

Mietin tuulipuvun tuolla puolen-aihetta aika kauan. Jotenkin aloin ajatella tuulipukua arkena ja sen tuolle puolelle menemistä arjesta pois kohottautumista. Kyllä, oikein kohottautumista leijumaan. Kuvasin pihalla ihan vaan ilokseni hämähäkinseittiä. Kun katsoin kuvia koneella, näin näissä uskomattoman hienoissa seittiin takertuneissa vesipisaroissa halajamani bling-blingin. Toisaalta kuvan voi ajatella myös niin, että tuulipuku mudassa sitä möyryää kuvaten pitkin puskia, soita ja nevoja, ja sitten luonto antaa ihan itsestään kuvana jotain niin hienoa, että kaikki vaivat kuten hiki ja likaiset vaatteet (se tuulipuku!) kuvan saamiseksi unohtuvat.

Mari matkasi ajatuksissaan itään:
Mikä on pukeutumisessa räikein vastakohta tuulipuvulle? Venäläiset naiset kuraläppineen ja korkkareineen. Aikamatkasin neuvosto-venäjään, aikaan jolloin suomalaiset tosiaan tuulipukukansana lipuivat pitkin Pietarinkin katuja venäläisten dievuskojen seassa. Siitä etsin (arkistoistani) nykysovelluksen - 2000-luvulle tuodun kuraläppädievuskan, jonka rinnalla edelleenkin suomalaismaatuskat kalpenevat - jotkut asiat eivät muutu edes neuvostovallan romahdettua.

 Ja tässä lopputulos:Mistä tässä on oikein kyse? Tästä.

4 kommenttia / comments:

KooTee said...

Luin tuossa äskettäin jostain lehdestä, että tuulipukukansa on jo meilläkin kadonnut. Nykyään on kaikki goreteksia tms. teknistä vaatetta ja ne eivät kahise.

Molemmilla hyvät oivallutset, ihan tasapuolisesti.

Krisu said...

Ihana KooTee ♥ ;)

Eko said...

En tiedä siitä 'tuulesta ja puvusta'.
Kuva on mainio ja kuvan olet pukenut hienenoon 'kostyymiin'.
Tästä ei enään 'style' parane...!

Wiltteri said...

"Tuulipuvun tuolla puolen jossain on maa..."- hyvin löydetty kuvat. Tästä linkistä pääsee Tuulipuvun tuolla puolen biisin matkaan I. Alangon kera : http://www.youtube.com/watch?v=Lf_zwajUqNY