Thursday, May 14, 2015

Moskovan rautatieaseman kattomaalaus / Roof painting at Moscow railway station

Pietari / St. Petersburg 1.5.2015

Moskovan asema (ven. Моско́вский вокза́л, Moskovski vokzal) on tärkeä henkilöliikenteen rautatieasema Pietarin ydinkeskustan itäosassa Nevski prospektin varrella. Se kuuluu matkustajamäärältään Venäjän viiden vilkkaimman aseman joukkoon. Päivittäin aseman kautta matkustaa keskimäärin yli 15 000 kaukoliikenteen ja yli 25 000 lähiliikenteen matkustajaa. Kaukoliikennevuoroja on yli 30 ja lähiliikenteen lähes 50.

Kaukojunat liikennöivät asemalta kattavasti Venäjän eri osiin ja myös Ukrainaan, Azerbaidžaniin ja Uzbekistaniin. Tärkein yhteys on 650 km:n päässä sijaitsevalle Moskovan Leningradin asemalle Tverin kautta. Tätä reittiä ajetaan myös Sapsan-suurnopeusjunilla.
Via Wiki.


Moskovsky railway terminal (Russian: Моско́вский вокза́л, Moskovsky vokzal), also called Moscow station, with an easily recognizable Neo-Renaissance frontage on Nevsky Prospekt and Uprising Square, is a railway terminal in Saint Petersburg, Russia. It is a terminus for the Saint Petersburg – Moscow Railway and other lines running from Central and South Russia, Siberia, Eastern Ukraine, and Crimea.
Via Wiki.

0 kommenttia / comments: