Sunday, January 21, 2018

Lux Helsinki 2018 - Lyhtypuisto

Lyhtypuisto

Lux Helsingin klassikkoteos Lyhtypuisto valaisee tänä vuonna Koulupuistikon. Oppilastöinä syntyneet sadat uniikit lyhdyt takaavat unenomaisen ja maagisen tunnelman. Tänä vuonna Lyhtypuiston toteuttavat Aalto Yliopisto, Aleksis Kiven peruskoulu, Kallion lukio ja Helsingin kuvataidelukio.

“Tehtävänä lyhdyn rakentaminen oli ihanan erilainen verrattuna tyypillisiin koulun kuvaamataidon tunneilla tehtäviin töihin. Kolmiulotteisuus, laajat materiaalivaihtoehdot ja se, että alusta asti tiesi, että teos tulee pääsemään ihan oikeaan käyttöön, tekivät tekoprosessista jännittävän, haastavan ja motivoivan. Ehkä parasta työssä omasta mielestäni oli se, että pääsi käyttämään valoa teoksen keskeisenä elementtinä ja leikkimään sillä. Valo toi kuvataiteeseen minulle ihan uuden näkökulman. Oli myös mahtavaa nähdä, miten erilaisia lyhtyjä ryhmäläisemme tekivät ja miten monta tapaa käyttää valoa löytyi”, kertoo Iiris Miettinen Kallion lukiosta.

“Ryhmässämme käytettyjä materiaaleja olivat esimerkiksi tyhjät juomapullot, tylli, cd-kotelot ja lasipurkit. Ainakin opin, että mistä tahansa on lyhdyksi!”
0 kommenttia / comments: